Lijst VVD bekend, Peter Belinfante vertrekt uit lokale politiek

vvd-kandidatenDe VVD-Spijkenisse heeft de definitieve kandidatenlijst vastgesteld waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 ingaat.

Afdelingsvoorzitter Henk de Graad: “Ik ben er trots op deze lijst te mogen presenteren; 30 gedreven mensen die het liberale geluid in Spijkenisse duidelijk gaan laten horen. Een uitstekende mix van ervaring en talent!”

Als lijsttrekker hebben de liberalen Christel Mourik verkozen, huidig wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu, Verkeer en Vervoer, Grondzaken en Automatisering. Mourik: “Met dit sterke team van kandidaten gaat de VVD voor een goed verkiezingsresultaat. Dat is goed voor Spijkenisse, zeker nu!”

Op plaats twee staat Emanuel Geurts, huidig vice-fractievoorzitter en werkzaam bij vakbond De Unie als senior belangenbehartiger. De derde plek is voor Bert Veenstra, raadslid en gepensioneerd zelfstandig ondernemer. Op de vierde plek is de eerste nieuweling op de lijst te vinden, Dennis Gerits, werkzaam als senior beleidsmedewerker bij de provincie Zuid-Holland. Op vijf Alexander Scheek, communicatiemanager. Daarna volgen Serge Deceuninck, student Rechten en Diana Soric, werkzaam in de financiële sector. Plek acht is voor Robbert van Rijs, student Bestuurskunde. Gerrit Don, zelfstandig ondernemer en Dennis Klein, technisch medewerker, completeren de top tien.

peterbOp plek 30 staat Peter Belinfante, huidig fractievoorzitter. Persoonlijke omstandigheden zijn de reden om hiervoor te kiezen. Belinfante: “Hoe graag ik ook door zou willen gaan, soms ontkom je niet aan het maken van keuzes waar je voor komt te staan. Er staan binnen de VVD-Spijkenisse een boel goede, gedreven mensen klaar om het liberale gedachtegoed uit te dragen en in Spijkenisse in de praktijk te brengen. Ik doe daartoe graag een stapje terug.”

Afdelingsvoorzitter De Graad: “De VVD is Peter Belinfante zeer erkentelijk voor zijn grote inzet de afgelopen jaren en waardeert zijn beslissing om als lijstduwer op de kandidatenlijst te gaan staan. Hij heeft in de afgelopen 27½ jaar veel betekend voor de stad en voor de VVD-Spijkenisse. Zijn vertrek zal de partij dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan; wij willen hem bedanken voor zijn tomeloze inzet, ambitie en gedrevenheid.”

Peter Belinfante was twaalf jaar actief als wethouder met verschillende portefeuilles, en was daarnaast jaren raadslid, waarvan vele als fractievoorzitter. Hij ontving twee jaar geleden de zilveren erepenning van Spijkenisse voor zijn 25-raadsjubileum.

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl