Lijstduwers

spreid-sluitSpreid, sluit, spreid, sluit……Op en neer, dat is goed voor de spieren. Ja, kom op dames nog twintig steps, en je weet het, ik heb niets met politiek maar wilt u wel op mij stemmen!?

Of wat dacht u van deze:

Vers ijs, heerlijk ijs, jaaaa mensen, het ligt soms op het water maar zeker heerlijk verkoelend in uw mond, vers ijs! Oja, stemt u op mij, dan krijgt u er een toefje slagroom boven op.

Zullen we verder gaan?

Nou jongens en meisjes, even een vraagje van mij; Op wie zouden jullie gaan stemmen? Juist, op jullie favoriete leraar! Oja, ik maak nu alvast deze belofte: Stemmen jullie ouders op mij, dan een week lang geen huiswerk!

Eentje voor de bejaarden:

Zo dames en heren, Ja, ik heb de verwarming in dit zaaltje alvast hoger gezet, kunt u alvast wennen aan de crematie. Hahaha, dat was een grapje natuurlijk van ons. Maar 3 maart gaan we varen met de boot, fijn een reisje langs de rijn. Oja, omdat u eigenlijk die dag had mogen stemmen, heb ik een oplossing, u machtigt mij als uw volmacht en ik zal voor u een juiste keus maken.

De bewuste autokoper:

Sow meneer, dit karretje rijdt als een Ferrari, alleen stukken goedkoper, wat zeg ik, de goedkoopste in zijn klasse, met vier wielen, een stuur, een motorblokkie dat zelfs een topsnelheid haalt van 140 keiharde kilometers. Zou zeggen, maak een proefrit. Oja als u op mijn partij stemt, krijg u er bij aankoop van dit karretje, een gratiz radiootje bij enne niet te vergeten, 4 glimmende wieldoppen.

Voor de huurders onder ons:

Wat, uw kastje van het aanrecht is stuk? Geen probleem want zoals u weet zet ik mij in voor nieuwe en bestaande wijken. En als u op mij stemt, dan krijgt u huurwoning dit jaar nog een verfbeurt. Goed van ons toch?

Voor de nieuwste stadbewoners en hun ouders:

Aaaaaccchhhhh, ik zie het hoofdje al. Net zo blond als uw buurman. Ja, een jongentje. Op wie die lijkt? Tja, kan je in deze fase nog niet zo zeggen, meestal op de vader. Maar in dit geval: toch meer op de buurman. Maar goed, zorg u goed voor uw kind en niet vergeten te zeggen dat hij over 18 jaar op mij mag gaan stemmen.

Voor de muziekliefhebber:

Sowwwww wat een fantassssstiiiccchhhh publiek bent u. Dat u speciaal voor mij bent gekomen, mijn dank is groot. En als u op mij gaat stemmen, dan beloof ik u dat ik het volgende nummer niet vals ga zingen.

Voor de mens die van lekker eten houdt:

Sisi, belle pasta, Iets fantastico lekkul eten. Vandaag alle pizza’s en pasta’s ekstla lekkul. Enu u wettu, stemmu op meij, extra pizzapunt erbij.

Voor de sportliefhebbers:

Sorry, maar deze is echt een maatje te groot voor het groene laken. Als ik aan deze duwers zou beginnen, dan is zelfs het internet te klein.

Voor mensen met een gezond verstand:

Mijn advies, stem op mensen die ook echt politiek actief zijn en niet alleen als “Bekende Spijkenisser” op een lijst gaan staan.

Mario Guagliardo

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl