Lijsttrekkersdebat Bernisse

insprekenOmroep Voorne zond zaterdag het debat uit tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen in Bernisse.

Uiteraard kwam ook de val van het kabinet ter sprake. Gemeenten krijgen minder geld van de rijksoverheid maar weten nog niet hoeveel minder.

Op het antwoord moeten ze nu nog langer wachten. PvdA/D66 verwacht een lastenverzwaring als er een rechtse regering gevormd wordt, VVD ziet dan juist een lastenverlichting. Het is allemaal koffiedik kijken.

De oplevering van de Kreken van Nibbeland is vertraagd, het archeologisch onderzoek kost veel geld, er komt minder geld binnen van de rijksoverheid. Hoe houdt Bernisse het hoofd boven water? Trouwborst (VVD) wil blijven inzetten op de woningbouw in de kernen, want daar hebben de inwoners om gevraagd. Voor de kavels in Zuidland is genoeg belangstelling. Rietdijk (PvdA/D66) vindt dat het onderhoud van de wegen op een lager niveau gebracht kan worden. Jan van Doorn (CDA) ‘De nieuwe raad moet alle projecten bekijken, ook de bestaande. Eventueel moet er bijgesteld worden of moet een project gestopt worden’. Er zijn kostendragers nodig om de gemeente leefbaar te houden. Ook is regionale samenwerking nodig. Dan kan Bernisse zelfstandig blijven.

Bernisse is een veilige gemeente. Er zijn voldoende voorzieningen voor jongeren maar misschien kunnen er nog wel wat trapveldjes aangelegd worden. Een JOP zien de lijsttrekkers niet zitten. ‘Dat zijn vaak containers waar van alles en nog wat gebeurt. Het is rommelig’. Dat rommelige willen ze ook niet in het buitengebied. De jongeren die overlast bezorgen, vormen een kleine en bekende groep. Het CDA geeft de burgermeester alle steun om die groep aan te pakken. ‘Je moet echter niet alle overlast op de jongeren afschuiven’, zegt LOB’er Ale Buruma. De meeste overlast wordt volgens hem veroorzaakt door volwassenen die te hard rijden, door rood rijden enz. ‘Als de jeugd zich vermaakt, is er altijd een groep die zich aan hen ergert’.

De nieuwe gemeenteraad zal ook naar de Wmo moeten kijken. Bestuurlijk is alles goed geregeld, maar de praktijk is anders. Mensen krijgen te vaak te maken met steeds wisselende hulpen.

Op 3 maart zullen we weten hoe groot de invloed van de landelijke ontwikkelingen is op de lokale verkiezingen.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl