Literaire avond met Jan Terlouw

janterlouwOp woensdagavond 28 november is Jan Terlouw in Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Interviewer Jan Hoogendoorn zal hem op deze avond vragen stellen over zijn schrijverschap, zijn liefde voor jeugdliteratuur, maar ook zijn politieke leven zal ter sprake komen.

Jan Terlouw (1931) is afgestudeerd in wis- en natuurkunde. Hij deed jarenlang onderzoek in de natuurkunde in Nederland, de Verenigde Staten en Zweden. Daarna ging hij de politiek in en nam namens de D’66 deel in de Tweede Kamer. Op latere leeftijd nam hij zitting in de Eerste Kamer. Dat Jan Terlouw politicus is, is heel goed te merken in zijn jeugdboeken. Zijn verhalen gaan vaak over actuele onderwerpen, die vanuit verschillende invalshoeken worden beschreven. Op deze manier wordt het probleem op meerdere manieren belicht en kan de hoofdpersoon uit het boek een afgewogen keuze maken.

In de boeken van Jan Terlouw komen vaak vindingrijke jongeren voor, die op een originele manier met problemen omgaan. Jan Terlouw schreef onder andere Koning van Katoren (1971), Oorlogswinter (1972), Briefgeheim (1973), De Kunstrijder (1989) en Zoektocht in Katoren (2007). De boeken van Terlouw zijn in ongeveer 20 talen vertaald en in binnen- en buitenland ontving hij verschillende bekroningen. In Nederland ontving hij twee keer de Gouden Griffel.

Op deze literaire avond is Boekhandel Hoofdstuk Een aanwezig voor de verkoop van boeken. 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl