LPF stelt vragen over verkeersveiligheid in Spijkenisse

verkeersveiligheidNa het noodlottige verkeersongeluk op de Groene Kruisweg, vlakbij bioscoop Arcaplex, waarbij een 19-jarige vrouw uit Eindhoven om het leven is gekomen, heeft de LPF-fractie verschillende reacties van burgers ontvangen, die melden dat er meer gevaarlijke verkeersveiligheidknelpunten in Spijkenisse bestaan.

Daarnaast is er onbegrip dat op deze kruising tijdens de werkzaamheden geen tijdelijke verkeersregelinstallatie is geplaatst.

Zo worden de oversteekplaatsen op de Akkersweg onder het metroviaduct en op de nieuwe rotonde ter hoogte van de Hoeklaan als onveilig ervaren. Maar vooral de oversteekplaats op de Hekelingseweg ter hoogte van de Randweg is een zeer gevaarlijke plek. Op de T-splitsing Hekelingseweg-Randweg heeft in 2001 een dodelijk ongeval plaatsgevonden.

Volgens de Verkeersveiligheidsmonitor 2008 Gemeente Spijkenisse die in commissie- en raadsverband in januari 2010 is behandeld resteren er nog twee gevaarlijke punten, waar de gemeente zelf verantwoordelijk voor is, namelijk Groene Kruisweg/Schenkelweg en Schenkelweg/Maaswijkweg.

Wat betreft de verkeersonveilige situatie langs de Ruwaard van Puttenweg ter hoogte van de kruising Barbier/Wolwever/Schrijnwerker is deze gevaarlijke verkeersplek nog steeds niet definitief aangepast terwijl het twee jaar geleden is dat ook daar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden en er ondertussen veel botsingen en aanrijdingen hebben voorgedaan.

De LPF is van mening dat het signaleren en opheffen van verkeersonveilige situaties en black spots meer aandacht verdient. Het is bovendien gemeentebeleid dat er geen black spots mogen bestaan.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl