Luchtmacht oefent op Maasvlakte

luchtmacht-maasvlakte01Eenheden van de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht houden van 7 t/m 11 juni op de Maasvlakte een grootschalige luchtverdedigingoefening. De oefening heeft de naam Harbour Guardian.

De militairen worden tijdens de oefening getraind op alle aspecten van grondgebonden luchtverdediging , waaronder het gesimuleerd uitschakelen van ballistische raketten, het opereren in een havengebied en het samenwerken met civiele autoriteiten. Aan de oefening nemen 230 militairen deel. Het PATRIOT lucht- en raketverdedigingssysteem bestaat uit ongeveer 100 voertuigen. Gedurende de oefening staan de voertuigen met de PATRIOT-systemen, die gezamenlijk zorgen voor grondgebonden luchtverdediging, in het havengebied opgesteld.

luchtmacht-maasvlakte02luchtmacht-maasvlakte03luchtmacht-maasvlakte04

© Foto’s: Dion Meijer voor VPinfo.nl

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl