Man van 72 met scooter in de sloot

Een 36-jarige inwoner van Hellevoetsluis heeft donderdagdmiddag het leven gered van een 72-jarige man.

De bejaarde inwoner van Zwartewaal reed rond vijf uur op zijn scooter over de Rijksstraatweg, toen hij de macht over het stuur verloor. Hij reed met scooter en al de brede moddersloot in. Het lukte hem niet er op eigen kracht uit te komen.

De eigenaar van een groente- en fruitwinkel aan de Rijksstraatweg, hoorde vanuit de sloot iemand om hulp roepen. Hij bedacht zich geen moment en rende naar de sloot.
De voeten van de bejaarde man waren al helemaal vastgezogen in de modder. Het lukte de winkeleigenaar dan ook niet om hem vanaf de kant uit het water te krijgen. Hij besloot in het water te springen en het hoofd van de inmiddels uitgeputte scooterbestuurder boven water te houden tot de hulpdiensten arriveerden.

Toegesnelde politieagenten hielpen het slachtoffer met een tuigje op de kant. Hij had 20 minuten in het water gelegen en was licht onderkoeld. Hij is door ambulancepersoneel behandeld.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl