Mannen aangehouden op verdenking van diefstal

Politieagenten arresteerden woensdagavond twee mannen die verdacht worden van diefstal bij een bouwterrein aan de Pinnepot.

Rond half negen meldde een alerte getuige dat drie mannen zich verdacht ophielden op het bouwterrein. Agenten gingen hier direct naartoe. Op het terrein zagen zij drie personen lopen. Zij gingen er vandoor zodra ze de agenten gespot hadden.

Na een korte achtervolging werd een 20-jarige Schiedammer aangehouden. Hij probeerde te ontsnappen door in de sloot te springen maar dit mislukte.
Een tweede verdachte probeerde met een bus weg te komen. Hij reed op een van de agenten in waarna deze zijn vuurwapen te trok. Dit was voor de 18-jarige Schiedammer genoeg reden om te stoppen.

Het onderzoek naar de derde verdachte wordt nog voortgezet. Het aangehouden tweetal is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Op het bouwterrein zagen de agenten verschillende goederen liggen die klaar gelegd waren om mee te nemen.

Er wordt onderzocht of de twintigers met meerdere diefstallen en inbraken in verband gebracht kunnen worden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl