Feyenoord-trainer Mario Been onthult ‘De Middenstip’

middenstipFeyenoord-trainer Mario Been heeft zaterdagochtend ‘De middenstip’ onthuld op de nieuwe woonboulevard in Spijkenisse.

Deze gedenkplaat in de vorm van een voetbalveld herinnert de bezoekers aan het landskampioenschap bij de amateurs dat voetbalvereniging Spijkenisse in 1975 op deze plek behaalde.

Been memoreerde eraan dat hij jarenlang als jeugdvoetballer van Feyenoord op de velden van Spijkenisse wedstrijden speelde. Sinds kort staan er luxe woonwinkels op deze plek.

De initatiefnemer van de woonboulevard nam het idee van de Spijkenisser journalist Theo Teitsma over om de trots van veel Spijkenisser over de historische voetbalprestatie te vereeuwigen. Het door kunstenaar Arjan Kraaijeveld gemaakte kunstwerk ligt op enkele meters afstand van de plaats waar de echte middenstip ooit lag. Veel voetballers uit de gouden tijd van Spijkenisse zoals Nico Hokke, Rien van Zanten, Aren Buvens en doelman Lankhaar, waren bij de onthulling aanwezig.

Van Zanten, de spits die destijds tegen Emmen de winnende 1-0 maakte die leidde tot de titel, was zichtbaar trots dat er bijna 35 jaar na dato weer aandacht was voor de behaalde titel. Hij kon zijn doelpunt nog zo uittekenen. Van Zanten, 61 inmiddels: ,,Joep Goedendorp schoot maar raakte de bal totaal verkeerd. Ik kreeg m’n hak er nog tegenaan, waardoor de bal de andere kant opging en de keeper van Emmen kansloos was.’’

Na de onthulling gingen de oud-voetballers samen met Mario Been en spreekstalmeester Peter Houtman (de in Spijkenisse wonende oud-spits van Feyenoord) op de foto, met z’n allen poserend op de gedenkplaat.

middenstipmiddenstipmiddenstipmiddenstip

© Foto’Cok de Coninck

1 Reactie

  1. Paul

    Monument is bij lange na niet de plek waar de middenstip echt lag.
    De echte middenstip ligt in de winkel van Blokker.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl