Maskerade opnieuw op 5 december

brielle-stadElke jaar vindt op 5 december in Brielle De Maskerade plaats, voor het oude stadhuis. De Maskerade is een stilzwijgend protest van de Brielse burgers aan het College van B&W.

De bestuurders staan op het bordes en bekijken de protesten die door de verschillende groepen worden uitgebeeld.

Het protest kan over allerlei onderwerpen gaan, maar moet zonder praten en zingen uitgebeeld worden. Dus door middel van teksten op borden, attributen, kleding enz en de deelnemers dragen allemaal een masker. In voorgaande jaren waren dat bijvoorbeeld hondenpoep, het (niet) maaien van de wallen, verlichting van de kassen, overlast van kauwen, verschillende sluitingstijden van winkels enz.

De Maskerade vindt plaats van 18.00 tot 19.30 uur, voor het Stadhuis aan de Markt. Vanaf 19.00 uur wordt gratis bisschopswijn en chocolademelk geschonken. Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan mee doen tussen 18.00 en 19.30 uur.

De Maskerade is bedoeld voor iedereen die altijd al eens mee heeft willen doen, voor diegenen die zich ergeren aan een Briels onderwerp, voor diegenen die welk onderwerp dan ook voor het voetlicht willen brengen. Die mensen worden opgeroepen mee te doen, solo of met een club vrienden of buurtbewoners.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl