Meer parkeerplaatsen bij station Heemraadlaan

heemraadlaanEr komen extra parkeerplaatsen bij metrostation Heemraadlaan. Van 244 parkeerplaatsen, zou het aantal naar zo’n 400 plekken gaan.

Het definitieve ontwerp voor de nieuwe parkeerplaatsen moet nog wel gemaakt worden en ook is er nog geen subsidie definitief binnen.

De P+R is bestemd om het gebruik van de metro te stimuleren en autogebruik terug te dringen.
De extra parkeerplaatsen zijn volgens de gemeente nodig omdat de huidige plekken niet meer voldoen: er zijn er te weinig. Behalve de extra parkeerplekken, moet er ook gewerkt worden aan het kruispunt: de verkeersdoorstroming is daar nu al niet toereikend.

De gemeente heeft bij de stadsregio subsidie-aanvragen ingediend. De Stadsregio is net als de gemeente positief over de uitbreiding. Vóór 2013 zal de Stadsregio een besluit nemen over de subsidie. De gemeente wil het definitieve ontwerp af hebben vóór december 2012, waarop er in 2013 gestart kan worden. De oplevering van zowel de parkeerplaatsen als het kruispunt is gepland voor maart 2014.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl