Meerdaagse betonstort pijler Botlekbrug van start

nieuwe-botlekbrugOp donderdag 25 oktober 2012 wordt er beton gestort voor de bouw van een pijler van de nieuwe Botlekbrug. Het gaat om de eerste grote pijlers in het water aan de westzijde (richting Spijkenisse) van de nieuwe brug.

Het storten van het (onderwater)beton voor deze pijler duurt tot en met maandag 29 oktober 2012. Gedurende de werkzaamheden rijden cementmixers af en aan om te zorgen voor voldoende aanvoer.

De bouw van de nieuwe Botlekbrug is in volle gang. In de afgelopen periode zijn er vooral werkzaamheden uitgevoerd op het water, waaronder de aanleg van bouwkuipen voor de bouw van de pijlers van de nieuwe brug. Het storten van het onderwaterbeton is de volgende stap in de bouw van de pijlers. Het storten van het beton voor deze pijler duurt meerdere dagen waarbij de werkzaamheden 24 uur per dag continue doorgaan. In totaal zal er circa 14.000 m3 beton worden gestort.

Bouwverkeer en aanrijdroutes

Gedurende de werkzaamheden rijden cementmixers af en aan om te zorgen voor voldoende en continue aanvoer. Het cement zal vanaf twee locaties worden aangevoerd. Het gaat om de betoncentrale Europoort en betoncentrale Waalhaven.

Vanaf de locatie Europoort rijden de cementmixers over de rijksweg A15 en rijden via de gevaarlijke stoffenroute naar het bouwterrein van A-Lanes aan de voet van de brug.

Vanaf locatie Waalhaven rijdt het verkeer via rijksweg A15 naar de Botlekbrug. De cementmixers rijden via afrit 16 Spijkenisse en vervolgens de Botlekweg en het oude Maaspad naar het bouwterrein.

Afstemming gemeenten

De werkzaamheden en het bouwverkeer dat door de werkzaamheden ontstaat is afgestemd met de (deel)gemeenten en het Havenbedrijf. De verwachting is dat bij deze stort mogelijk verkeershinder kan ontstaan door de hoeveelheid cementmixers die af en aanrijden. Uiteraard probeert aannemer A-Lanes A15 de hinder zoveel mogelijk te beperken door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende aanvoerroutes.

Verbreding A15

De bouw van de nieuwe Botlekbrug maakt onderdeel uit van het A15 Maasvlakte – Vaanplein project. De nieuwe Botlekbrug wordt gebouw naast de huidige Botlekbrug.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl