Meerderheid voor nieuwe werkloods Droogdok Jan Blanken

droogdok-janblankenAfgelopen donderdag heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis ingestemd met een nieuwe werkloods en bezoekerscentrum bij Droogdok Jan Blanken.

Vestingarchitect Gunnar Daan is bij zijn ontwerp uitgegaan van het vervangen van de huidige ruimtes van stichting Droogdok Jan Blanken, te weten het bezoekerscentrum, kantoren en werkloods.

De tijdelijke vergunning voor de huidige ruimtes loopt dit jaar af. De nieuwe werkloods zal ruimte bieden voor exposities, een werkplaats, verenigingen, leer/werk projecten en groepsbijeenkomsten als lezingen en conferenties. Daarmee is het Droogdok klaar voor de toekomst.

De raad was in algemene zin wel akkoord met het plan qua vormgeving, de dekking erachter kon een aantal raadsleden c.q. raadsfracties echter niet bekoren. Voor het totale project wordt zo’n € 1.500.000 beschikbaar gesteld waarin naast de bouwkosten ook de inventaris, aanleg buitenruimte en projectbegeleiding zijn opgenomen. Door aanwending van de reserve crisisaanpak en extra huurinkomsten komen de structurele kosten uit op € 64.000,- per jaar. Verwacht wordt dat nog voor de zomer met de bouw begonnen zal worden.

De burgemeester heeft de raad toegezegd een plan voor de accommodaties in de vesting nog voor de zomer verder uit te willen werken.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl