Meevaren op de Henry Dunant

henry-dunantHet rode kruis is al 145 jaar één van de meest bekende wereldwijde hulpverleningsorganisaties. Met ruim 97 miljoen vrijwilligers in 186 landen is het rode kruis de grootste humanitaire organisatie in de wereld.

In Nederland, voor de regio Voorne-Putten/Rozenburg is Lenie Waleboer uit Spijkenisse de coördinator voor de afdeling bijzondere vakanties.

Bijzondere vakanties, zijn vakanties speciaal voor mensen met een medische of sociale beperking, mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Het Rode Kruis organiseert deze vakanties al ruim 50 jaar. Dankzij deze jarenlange ervaring kunnen zij vakanties bieden die tot in de puntjes zijn verzorgd; sfeervolle, goed uitgeruste hotels, rolstoelvriendelijke kamers en andere optimale faciliteiten, goed opgeleid personeel dat uitstekende zorg biedt en gasten kunnen hun partner meenemen.

U kunt kiezen voor een hotelvakantie op landgoed de IJsselvliedt, hotel de Valkenberg en hotel de Paardestal waar u een week lang kunt genieten van alle mogelijkheden die de omgeving te bieden heeft. Er zijn leuke culturele uitstapjes, de natuur in, de gasten kunnen zelf kiezen en bespreken met de gastvrouw waar ze naar toe willen. In de avond zijn er gezellige programma’s en u krijgt zorg op maat van het verplegend personeel en de vrijwilligers.

Daarnaast kunt u ook kiezen om mee te varen op vakantieschip de J.Henry Dunant, deze vaart voor de Zuid-Hollandse eilanden in week 12; van 22 t/m 26 maart 2010. ’s Ochtends vaart het schip uit, in de salon kunt u recreëren en krijgt u informatie over de vaarroute, elke dinsdag en donderdag legt het schip ergens in een haven in Nederland aan en kunt u in groepsverband of individueel gaan passagieren. Er is altijd medisch personeel aanwezig, waaronder een scheepsarts en verpleegkundigen. De inschrijvingen voor het vakantieschip vinden vroeg in het nieuwe jaar plaats, hebt u interesse voor deze week aan boord, meldt u zich dan snel aan, animo voor een week aan boord van het vakantieschip is groot.

Lenie: “De praktijk leert dat er veel mensen zijn die de weg naar zo’n bijzondere vakantie al weten te vinden en dat het aanbod groter is dan het aantal plaatsen, toch roepen we mensen op die nog niet bekend zijn met deze vakanties om zich aan te melden. Mensen die nieuw aanmelden, krijgen voorrang op mensen die al vaker mee geweest zijn.” Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met L.Waleboer via 0181-614319. Op de website www.rodekruis.nl kunt u ook terecht voor informatie.

© Irene Hoogenraad

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl