Meimaand Milieumaand van start met nieuw EcoEvent

ecoeventMeimaand Milieumaand gaat zaterdag 1 mei van start met een heel nieuw evenement: het EcoEvent.

Het EcoEvent heeft als doel inwoners op een creatieve manier te informeren over natuur, milieu en duurzaamheid.

Dit gebeurt door praktische en concrete zaken te laten zien, zoals voeding, groene energie en energie verbruik, duurzame auto’s en duurzame innovaties. Het evenement vindt plaats bij theater de Stoep aan de Groenoordweg in Spijkenisse en duurt van 9.00 tot 16.00 uur. Tegelijkertijd vindt hier de bekende jaarlijkse geraniummarkt plaats. Wethouder Christel Mourik opent het evenement.

Veel bedrijven, inwoners, organisaties en overheden zijn op een eigen manier en in eigen tempo met duurzaamheid bezig. Om het begrip duurzaamheid concreter te maken en dichter bij de mens te brengen, heeft het EcoEvent drie thema’s, namelijk consumeren, wonen en mobiliteit. Op het EcoEvent zijn hiervan inspirerende voorbeelden te zien:
– De solarwagen Nuna V van de TU-Delft; de zonnewagen die meedoet aan de World Solar Challenge in Australië.
– Segway Nederland, de elektrische tweewieler; mensen kunnen gratis een proefrit maken.
– Spijkstaal laat een elektrische vuilniswagen zien.
– Diverse autobedrijven laten zuinige personenauto’s zien.
– Het installatiebedrijf van Eneco met zonnepanelen en zonneboilers.
– Woningcorporatie Maasdelta organiseert een huurdersmarkt.
en andere activiteiten

Er zijn ook diverse activiteiten voor kinderen. Zo is er een klimaatwand, waar ze onder begeleiding van het Centrum voor de Kunsten, hun creativiteit op kwijt kunnen.

Meimaand Milieumaand is een initiatief van het Milieu Huis van de gemeente Spijkenisse, de Milieugroep Spijkenisse en Groei en Bloei afdeling Spijkenisse/Hoogvliet.
Het doel van de Meimaand Milieumaand is bewoners bewust te maken van en te informeren over natuur, tuinieren, milieu en duurzaamheid. Voor meer informatie: www.milieu-huis.nl.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl