Merz: “herriecafe” in de prijzen

merz-in-de-prijzenProblemen met de DMCR nadat slechts 1 enkele omwonende geklaagd heeft over geluidsoverlast en even later weer in de prijzen vallen.

Het blijft voor de uitbaters van Merz spannende weken.

Afgelopen dinsdagavond is Cafe merz bij de landelijke verkiezing ; Cafe van het jaar van de Hertog-Jan vriendenkring als tweede geeindigd. Er zijn ruim 200 leden die zich lid zijn van deze Hertog-Jan vriendenkring.

De zorg en presentatie van de Hertog-Jan bieren, gastvrijheid en uitstraling van de zaak zijn mede bepalend voor de uitslag. Verder komen er een aantal mystery guests op bezoek,en worden de gasten verzocht om hun stem uit te brengen. Nelleke Vroombout en Bas Verwater zijn ontzettend blij met deze gewaardeerde tweede plaats!

Bas: “het is de kroon op je werk als blijkt dat je inspanning ook tot uiting komt bij de kenners, in dit geval de Hertog-Jan brouwerij. Hertog-Jan staat voor kwaliteit en Merz heeft dat hoog in het vaandel staan”.

Maar de zorgen zijn er ook nog. Merz is door de verbouwingen van het centrum terecht gekomen in een stuk nieuwbouw die niet geheel geschikt is gebleken voor het voeren van een horecagelegenheid. “De ruimte waarin wij zitten, stond aanvankelijk gepland als een trappenhuis.”reageert Nel die als ze geweten had dat haar plekje zo slecht zou zijn voorbereid op het uitvoeren van een horecagelegenheid, zich wel wat meer met de bouw bemoeid zou hebben. “Ze wisten dat er een cafe kwam, waarom dan niet daarop aangepast?”aldus Nel.

Wouter Struik heeft namens de PvdA vragen gesteld aan het college van Spijkenisse. Opvallend omdat Merz toch als een ONS bolwerk bekend staat. Maar de PvdA wil juist nu duidelijkheid. Er zijn ook op andere plekken in het nieuwe centrum horecagelegenheden en er komen nog een paar nieuwe ook. Die moeten wel hun normale bedrijfsvoering kunnen voeren. Kan dat niet, dan jagen we alle horeca weg uit Spijkenisse, aldus Wouter Struik.

Voor Merz is de Hertog Jan vriendenkringprijs een finke opsteker, al zullen de deuren naar buiten af en toe wat vaker dicht moeten. Ondanks herhaalde verzoeken van onze redactie heeft de DMCR nog niet gereageert op onze vragen. Blijft de hamvraag over: waarom gaat iemand in een centrum van de stad wonen terwijl hij de rust van een natuurgebied nastreeft?

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl