Meten met twee maten? (opinie)

meten-matenIn het artikel van de VVD over niet gratis openbaar vervoer wordt er melding gemaakt dat de PvdA Spijkenisse een motie heeft ingediend tegen de OZB.

Dat klopt maar de strekking van onze PvdA motie was geen enkele verhoging in 2010, ook niet met een zgn. inflatiepercentage.

Ook wilden wij dat de lokale tarieven niet zouden stijgen zoals bijvoorbeeld de milieuheffing. Dit om in de huidige moeilijke tijden niet de rekening bij de burger neer te leggen. Hiervoor kregen we geen steun van ONS, VVD en CDA die het op dit moment voor het zeggen hebben.

Natuurlijk kost gratis openbaar vervoer geld, maar de woningen die nu worden opgeleverd aan de Elementen zijn ook met medegebruik van uw belastinggeld verkocht. Er is genoegen genomen met minder grondopbrengst dan is afgesproken.

Vervolgens hebben we de afgelopen 4 jaar tientallen miljoenen euro’s moeten afboeken, omdat bij het begin van de bouwplannen van stadscentrum en de Elementen met enorme opbrengsten rekening is gehouden. Daar is heel veel van “ons” gemeentelijke geld naar toegegaan.

De PvdA heeft inderdaad een bredere doelgroep dan alleen jong en vitaal. Naar openbaar vervoer en dus verbetering van de verkeersproblematiek mag wat ons betreft ook geld toe en dat zal zeker geen € 800.000 zijn zoals door de VVD gesuggereerd wordt.

Wel wordt er door het huidige college in twee maanden tijd met gulle hand wel even € 1,5 miljoen naar één voetbalvereniging gesluisd. Ook gaat er € 600.000 naar twee verenigingen met in totaal net 300 leden. Niet omdat wij vinden dat naar die 300 leden geen geld mag, zij hebben ook recht op goede sportvelden, maar ook dat is in totaal heel snel gerekend al € 32,= per inwoner en zo ken ik nog heel veel voorbeelden. Wordt door de VVD met 2 maten gemeten?

 

Sylvia Broekmeulen (PvdA)

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl