Metroverkrachter veroordeeld tot jeugd-tbs

metro-spijkenisseTussen juni 2009 en januari 2010 werden in de buurt van metrostations in Spijkenisse vrouwen lastig gevallen. Begin dit jaar deden 5 vrouwen aangifte van aanranding of verkrachting.

Half januari deed de politie een oproep aan de bevolking voor hulp bij opsporing en aanhouding van deze aanrander en gaf daarbij een signalement op. Nog geen week later, werd de mogelijke dader aangehouden.

Na intensief onderzoek van het rechercheteam konden nog drie wat oudere zaken aan het onderzoek worden toegevoegd.

Vorige week werd deze zaak behandeld bij de rechtbank in Rotterdam, waar de 17 jarige jongen uit Spijkenisse veroordeeld werd tot jeugd-tbs, plaatsing in een jeugdinrichting. Aan zes van de in totaal acht slachtoffers, moet een schadevergoeding worden betaald van in totaal 17 duizend euro.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl