Michael Vingerling Nederlands kampioen Omnium

nkomniumMichael Vingerling is de eerste Nederlands kampioen op het omnium geworden.

Het omnium bestaat uit 5 onderdelen ( 200 meter tijdrit, 10km scratch, 3km individuele achtervolging, 15 km puntenkoers en 1 km tijdrit) en staat, aangevuld met de afvalkoers, vanaf 2012 op de kalender bij de Olympische spelen in Londen.

Vingerling won het eerste onderdeel en was hier ook de sprinters in het rennersveld van 24 deelnemers te snel af. Op de scratch kon hij enkele rijders die al een grote achterstand hadden een voorsprong laten nemen zelf werd hij 5e.

Op de achtervolging reed ons PRC Delta lid naar een knappe 3e plaats. De puntenkoers over 15 km (60 ronden, met iedere 10 ronden een sprint voor 5,3,2 en 1 punt) werd wederom een prooi voor Michael. Op de 1km tijdrit werd hij met slechts 2/10e achterstand op de winnar 2e. Rockanjenaar Michael Vingerling kwam tot een totaal van 12 punten, de nummer 2 Sipke Zijlstra had 21 punten en Arno van der Zwet werd 3e met 23 punten.

Michael heeft er tot nu toe een sterk baanseizoen op zitten. De omniumtitel is dit seizoen zijn 3e baantitel (omnium, scratch, madison) werd hij 2 maal 2e (50 km en sprint)en 1 maal 3e (!km tijdrit). Op zijn palmares staan nu 17 nationale baantitels, 2 titels op de weg, 1 europese- en 1 wereldtitel.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl