Minder verkeersborden in Spijkenisse

verkeersborden1Wethouder Jan Willem Mijnans verwijdert, in het kader van de sanering van verkeersborden, op dinsdag 08 december om 14.30 uur op de hoek Kreek / Ebkreek een van de overbodige verkeersborden in de Kreken.

In de afgelopen jaren zijn er in Spijkenisse veel verkeersborden geplaatst en verplaatst. Verkeersborden hebben als hoofddoel de verkeersveiligheid te verbeteren.

Dit kan bereikt worden door de juiste borden op de juiste plaats neer te zetten. Op verzoek van de gemeente Spijkenisse heeft een verkeersadviesbureau in acht wijken onderzoek gedaan naar de duidelijkheid en noodzaak van de aanwezige borden. Dat heeft geresulteerd in een advies om ruim tweehonderd borden te verwijderen.

Op een aantal plaatsen zou dan volgens de politie onduidelijkheid of onveiligheid kunnen ontstaan, waardoor uiteindelijk ongeveer 190 borden worden verwijderd in de onderzochte wijken. Het aantal zal zeker nog oplopen, want hierna worden ook de overige wijken nog onder handen genomen.

De sanering van de verkeersborden valt veelal samen met het bezoek van de Schoon-Schip-Trein aan een wijk.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl