Minister Verburg komt naar Voorne-Putten

gerdaverburgOp maandag 15 februari 2010 brengt de minister van LNV, Gerda Verburg (CDA), op verzoek van de CDA-afdelingen Hellevoetsluis, Westvoorne, Brielle, Spijkenisse en Bernisse een bezoek aan Voorne-Putten.

Tegen de achtergrond van de komende gemeenteraadsverkiezingen zal zij die dag in de gemeente Bernisse rond 17.00 uur welkom worden geheten door de CDA-afdelingsbesturen en de vijf lijsttrekkers . Het CDA Voorne-Putten zal in Bernisse o.a. een toelichting geven op de gezamenlijke visie die zij heeft ontwikkeld op de gewenste ontwikkeling van Voorne-Putten in 2020, welke richtinggevend is voor de vijf CDA-gemeenteraadsfrakties in de komende vier jaar.

Veel ontwikkelingen op het eiland zijn gemeentegrensoverstijgend en vragen om regionale samenwerking en een stevige lobby naar het provinciebestuur, de Tweede Kamer en het Kabinet. Dat geldt voor uiteenlopende zaken, zoals bijv. de druk op Voorne-Putten als gevolg van de Tweede Maasvlakte, de ontsluiting van Voorne-Putten, de agrarische, recreatieve en economische functie van ons eiland, Deltanatuur, de verziltingsproblematiek en de concentratie van de glastuinbouw. Als grootste landelijke partij is het CDA bij uitstek de partij die op die ontwikkelingen invloed kan uitoefenen. Met het bezoek van de minister wordt dat nog eens onderstreept.

Na het bezoek aan Bernisse staat een uitgebreid bezoek aan het Wellant College VMBO Anna Hoeve in Brielle op het programma (adres: Anna Hoevestraat 2). Dat bezoek zal om 20.30 uur worden afgesloten met een openbaar debat, dat om 21.30 uur eindigt. In het forum zullen naast de minister ook de CDA-lijsttrekkers plaats nemen. Belangstellenden voor het openbaar debat zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom op het Wellant College in Brielle.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl