Molen Nooitgedacht verplaatst

molen-verplaatstMaanden van voorbereiding gingen er aan vooraf, het verplaatsen van de molen, ruim 2 meter, is vandaag uitgevoerd. Eerder werd de molen al ontdaan van haar wieken. Daarna is de molen grootdeels van binnen gestript en werd de voorbereiding uitgevoerd.

Vandaag was de eerste spannende actie, het feitelijk verplaatsen van de molen. 2 Meter verder staat deze nu en zal deze de komende tijd ook flink omhoog gaan. In totaal 7 meter.

Deze verplaatsing en verhoging was een noodzaak geworden om de molen voldoende wind te bezorgen zodat de wieken kunnen blijven draaien wat het behoud van de molen betekend. Door de drastische verbouwing van het centrum van Spijkenisse, de nieuwbouw van de torens op de Elementen en vooral de toren van het nieuwe theater, zou de molen te weinig windvang overhouden om goed te kunnen functioneren.

Aanvankelijk wilde de gemeente Spijkenisse er niets van weten maar met name de strijdlustige molenaar wist zijn gelijk te behalen door te verwijzen naar het zogeheten windrecht. Pas daarna ging Spijkenisse overstag en kwam met de benodigde miljoenen over de brug.

© Foto’s: Cok de Coninck

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl