Mooie woorden maar niets zeggen!

nieuw-theater-kleinMooi dat VVD verkiezingsprogramma; mooi om te lezen, maar er staat niet echt wat in. Heel veel algemeenheden en zelfs D66 standpunten “het individu centraal” .

Men uit kritiek op andere politieke partijen dat deze allerlei niet waar te maken beloftes doen.

Maar ook de VVD belooft een hoop; welliswaar niet concreet maar meer in de emotionele sfeer en de vraag of dit nu zo zuiver op de graad is.

In deze economisch wat mindere tijd is het makkelijk om elk geopperd idee van welke politieke kleur dan ook, wat geld kost, af te doen met “verspilling”. De VVD zou als geen ander moeten weten dat soms de kosten voor de baten uitgaan. De VVD kwalificeert de rest op voorhand al als incompetente geldverspillers.

Maar neem nou het stadstheater, er is een contract met de architect maar er is nog geen aanbesteding; afstel kost geld (uitstel is mogelijk). Wellicht is een bescheidener opzet met lagere exploitatie kosten een goede mogelijkheid om het beleid van de afgelopen jaren enigszins naar normale proporties terug te brengen. Beleid mede onder verantwoording van de VVD.

Eerlijkheid; is ook openbaarheid van bestuur.

Eerlijkheid is: “de huidige financiële situatie van Spijkenisse (niet al te florissant) is mede veroorzaakt door de VVD-Spijkenisse.”

Theo Op ten Berg

D66 Spijkenisse

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl