Musical West Side Story in Theater de Stoep

westsidestory01Op 25, 26 en 27 juni 2010 brengt het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse de voorstelling ‘West Side Story’ in Theater de Stoep. Meer dan 125 cursisten werken mee aan dit spannende en ontroerende verhaal, dat in het Nederlands gespeeld en gezongen wordt.

Veel nummers uit de musical zijn bekend bij een breed publiek, zoals het swingende ‘America’ en het prachtige ‘Maria’.

En wat te denken van het lied ‘Tonight’? Met de geweldige muziek van componist en dirigent Leonard Bernstein wordt het een muzikaal feest!

Het verhaal

De musical gaat over twee bendes: de Jets en de Sharks. Ze bevechten elkaar in de straten van het New York van de jaren ’50. En ze hebben hun eigen Romeo en Julia: Tony en Maria. Tony is een Jet en Maria een Shark. Maar als ze elkaar voor het eerst zien, tijdens een dansavond, zijn ze op slag verliefd. Als ze samen zijn vergeten ze alle ellende. Maar….de verboden liefde wordt aan alle kanten bestreden. Hoe moet dat verder met deze twee geliefden? Gaan ze het redden of is er geen uitweg meer?

De hoofdrollen worden gespeeld door Raymond Wittenberg en Juri Hoedemakers (Tony) en door Esther Erkelens en Naomi Nieuwenhuizen (Maria). Naast ruim 25 speel- en zangrollen zijn ook de Musicaldansgroepen volwassenen en 10-12 jaar van de partij. Het musicalorkest begeleidt op het podium de voorstellingen ‘live’, met veel slagwerk! Verder doen cursisten van de Selectieklas musical en het Musicalpodium mee en dragen de cursisten grime en visagie ook hun steentje bij.

De musical wordt uitgevoerd in Theater de Stoep aan de Groenoordweg. Op 25 juni om 19.30 uur, op 26 juni om 13.30 en 19.30 uur en op 27 juni om 13.30 uur. Kaartje kopen? Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat hard! Bestellen kan via de kassa van Theater de Stoep, Groenoordweg 1, Spijkenisse: (0181) 652 200 of www.destoep.nu.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl