Na DSB nu AFAB

afabHebben we de DSB nog niet eens uit het dagelijkse 8 uur journaal of een nieuw probleem geval in financiële wereld komt in de schijnwerpers te staan.

Dit keer AFAB, ook al bekend van spotjes op radio , televisie en enorm veel uit de krant.

En net als met DSB is er bij AFAB een directe link naar Voorne-Putten.

AFAB is namelijk 100% eigenaar van Koophuis Makelaardij dat in onze regio actief is via, en nu wordt het al een stukje vager, een postbus in Spijkenisse.

Om precies te zijn postbus 64. Met daarbij een Rotterdams telefoonnummer. Via Koophuis staan momenteel 6 woningen te koop in Spijkenisse. Daarmee is het een kleine speler op de lokale markt die gedomineerd wordt door Kompas Makelaardij uit Spijkenisse.

Waar Koophuis het vooral van moet hebben is de het aanvullende pakket van verzekeringen en hypotheken waarbij tot voor kort de provisies voor de bemiddelaars enorm hoog waren. En kon het niet rechtstreeks, dan verwees Koophuis je maar al te graag door naar één van de zusterbedrijven.

Koophuis is één van de vele bedrijven die door het snel gegroeide AFAB was opgekocht. AFAB is ook eigenaar van vele andere bedrijven zoals hypotheek- en kredietbemiddelaar Uveco en Xtensive Franchising. Producten van AFAB zijn ook verkrijgbaar via tussenpersonen. Een overzicht hiervan treft u hier.

Grote verschil tussen DSB en AFAB is dat DSB wel een bankvergunning had. Het kon hierdoor ook het spaargeld van haar klanten gebruiken. Voor AFAB geldt dat niet, zij betrekt haar geld van anderen. Feitelijk een ordinaire dozenschijver. En in de financiele wereld zijn er helaas veel van te vinden.

Wie dus via AFAB of haar vele dochters zaken heeft gedaan is een gewaarschuwd mens. Kijkt u even uw eigen boekhouding er op na? P.s. na deze twee: Van Bruggen Adviesgroep. Ook al een opvallende groeier met waanzinnige financiele producten. Op naar het wedkantoor.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl