NAC-speler en zijn vader vandaag voor de rechter

nacEx-profvoetballer Ton Pattinama (53) en zijn zoon, NAC-speler Edinho (20) uit Spijkenisse, moeten vandaag wegens mishandeling voor de Rotterdamse rechter terechtstaan.

Het openbaar ministerie (OM) verdenkt het tweetal ervan in maart 2008 een minderjarige jongen in Spijkenisse te hebben mishandeld.

Vader Ton zou de knul nog zelfs hebben toegebeten: “Ik schiet je hartstikke dood”, “Ik maak je af” en “Je bent van mij”. Dat terwijl de oud-profvoetballer van onder meer Excelsior, FC Utrecht, Heracles en FC Den Haag met zijn vinger langs zijn keel streek.

Op 29 maart 2008 bemoeide Ton zich met een ruzie tussen zijn zoon Edinho en een andere jongen. Daarbij zou het slachtoffer zijn gestompt, geslagen en geduwd.

De rechtszitting stond al eens eerder op het programma van de rechtbank, maar werd toen niet behandeld omdat er nog getuigen moesten worden gehoord. Overigens ontkent zowel vader als zoon de jongen klappen te hebben gegeven. Wat het motief van de mogelijke mishandeling is, is nog onduidelijk.

Het is overigens niet de eerste keer dat de ooit markante voetballer Ton in het beklaagdenbankje van de rechtbank heeft moeten plaatsnemen. Zo werd hij vorig jaar ook al veroordeeld voor het runnen van een wietplantage. Hij kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd. Verder is hij in het verleden al eens veroordeeld voor heling, uitkeringsfraude en het rijden onder invloed. Op de voetbalvelden stond Ton bekend als een keiharde voetballer, die de confrontatie niet schuwde.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl