Nationale verziek de enquête maand

enquete-Ook ik maak fouten. Sterker ik maak regelmatig fouten. Fouten maken is menselijk. En sommige fouten achtervolgen je de rest van je leven. Ooit heb ik een vragenlijst ingevuld. Een enquête waar ik iets mee zou kunnen winnen.

Het was de hebberigheid die mij er toe dreef de meest persoonlijke meningen, ideeën en waardeoordelen te vellen over van alles en nog wat. Het was dezelfde hebberigheid die mij er tot verleide de intiemste details over mijn persoonlijk leven bloot te geven. En voor deze zonde word ik de rest van mijn leven achtervolgd. Met enige regelmaat krijg ik enquêtes en vragenlijsten per post of email toegestuurd. Ik vermoed dat het op mijn voorhoofd staat geschreven, want ook op straat word altijd ik aangesproken door een leuke meid of vlotte jongen met de vraag of hij/zij me een paar vragen mag stellen. En om de één of andere vage reden monden die paar vragen altijd uit in een vraaggesprek van een uur in een bus of obscene restaurant. Bij ieder initiatief om de aan deze stalking van enquêtebureaus een einde te maken, krijg ik meer vragen terug. Daarom heb ik deze last omgedraaid in een deugd. Ik beleef er tegenwoordig lol aan om iedere enquête, vragenlijst en peiling totaal te verzieken. Resultaten op een onmogelijk manier te beïnvloeden en te zoeken naar de resultaten van mijn idiote gedrag. En lijkt wel of mijn onbewuste stiekem roept om meer vragenlijsten, meer enquêtes en meer mogelijkheden om de maatschappij te beïnvloeden en te ontwrichten. Ja ontwrichten dat daar lijken mijn diepere verlangens te liggen.

Als ik als klant wordt gevraagd om een product of dienst te beoordelen, ben ik steevast ontevreden. De enen en tweeën deel ik uit alsof het koekjes zijn. Ik heb namelijk gelezen dat als een enquête onvoldoendes oplevert voor een bedrijf, dit bedrijf vanzelf stopt met het meten van deze vorm van “zelfverheerlijking”. Verder vul ik de meest onmogelijk resultaten in. Ik geloof niet meer in de resultaten van klantonderzoeken. Ooit heb ik gezien dat een zeer gerenommeerd interview bureau tegen geld bereid was de uitkomsten aan te passen aan de wensen van de opdrachtgever. Sterker vooraf werd afgesproken wat het resultaat zou moeten zijn. Een ervaren interviewbureau zal feilloos weten welke vragen dan op welke manier gesteld moet worden. De opdrachtgever betaald immers. En het bewuste interviewbureau wordt ook door vele organisaties, ook de gemeente Spijkenisse en de Provincie, gevraagd onderzoeken te houden. Maar wie het onderzoek uitvoert en voor wie maakt me inmiddels niet meer uit. Vragenlijsten halen het slechtste in me naar boven. En ik geef de meest idiote antwoorden. Ik probeer ook zoveel mogelijk vragenlijsten zo idioot mogelijk in te vullen.

Bij verkeer enquêtes rij ik dagelijks met een vrachtwagen en ben ik ontevreden dat ik onvoldoende parkeerplaatsen heb. Met een LBO opleiding verdien ik 4 miljoen per jaar en ik heb 11 kinderen variërend in de leeftijd van 1 tot 93 jaar. Ik ben altijd ontevreden en gebruikte 7 dagen per week de auto, een fiets, een brommer, een bestelbus, de trein, de metro en de bus. En ook ging ik afgelopen jaar 251 keer met een vliegtuig. Ik kick er op om enquêtes in de war te schoppen. Het neigt naar een dwangneurose Ik zeg op de feestpartij van Johan Vlemmix te stemmen en wil Marianne Thieme de als premier. Ik geniet van mijn macht als consument om al die idiote en zinloze peilingen door de war te schoppen. Ik krijg er een kick van om dezelfde vragenlijst meerdere keren in te vullen om het resultaat zo optimaal mogelijk te beïnvloeden. Het geeft me een gevoel van macht; heerlijk. En bij elke uitkomst moet ik lachten en roep ik heel hard: Tuurlijk……

Ik kan het u allemaal aanraden. Werk mee aan het zo idioot mogelijk beïnvloeden van al die idiote peilingen en enquêtes. Wees structureel ontevreden, pas dan zal het product of dienst verbeteren of er zal een eind komen aan die zinloze vragenlijsten, om vooral over uw en mijn persoonlijk leven te weten te komen. Maak peilingen niet te interpreteren en dan zal het ophouden. Daarom aan u allen het verzoek om komende maand alle vragenlijsten, enquêtes en peilingen compleet in het honderd te sturen. Eind van de maand zal ik dan een enquête houden wie er heeft meegedaan en wat de resultaten zijn.

Marco

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl