Naweeën brand Vierpolders (video) UPDATE

brand-vierpolders02Afgelopen nacht heeft er een grote brand gewoed in een loods aan de Provenierstraat in Vierpolders.

Door een gespecialiseerd bedrijf hebben er vandaag diverse metingen plaats gevonden waaruit gebleken is dat er slechts in een zeer beperkt gebied (rondom de brandhaard) asbestdeeltjes zijn neergekomen.

De huizen waar het om gaat zijn door hekken omringd en daar zijn inmiddels de schoonmaakwerkzaamheden gestart. De bewoners hiervan zijn op de hoogte gesteld.

Voor de woningen/tuinen/paden in de verdere omgeving van het gebied (dat momenteel niet is afgezet) geldt dat er geen asbest is aangetroffen. Als mensen nu toch nog deeltjes rondom hun woning aantreffen, betreft dit roetdeeltjes en asresten.

Dinsdag zijn de voertuigen die het gebied verlieten door de brandweer uit voorzorg afgespoeld en is begonnen met het schoonspuiten van diverse straten. Ook heeft het weer vandaag meegewerkt en heeft de regen een groot gedeelte van de roetdeeltjes en asresten weggespoeld. Treft men nog roetdeeltjes en/of asresten in uw tuin aan dan kan men deze zelf wegspoelen of vegen.

Op dinsdag werden buiten het met hekken afgezette gebied geen asbestresten gevonden. Op woensdag is echter in de directe omgeving van het afgezette gebied toch asbesthoudend materiaal gevonden. De harde wind heeft ervoor gezorgd dat dit materiaal zich konden verspreiden.

Na deze constatering heeft de gemeente, uit voorzorg, opdracht gegeven om het gebied Burgemeester A.P. van den Blinklaan, de HW Croeslaan, Creekpad en JJP Tichlerlaan extra op de aanwezigheid van asbestresten te controleren en zo nodig reinigingsmaatregelen te nemen.

De bewoners van de dorpskern van Vierpolders zijn woensdagmiddag d.m.v. een bewonersbrief door de gemeente op de hoogte gesteld.

{youtube}8UPJC10IksE{/youtube}

{BANNER}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl