NIEMAND wil in Spijkenisse wonen

woningbouwTsja, Spijk-City. Wat moet je er van zeggen? Dat er daar mensen zijn die internet niet snappen. Dat de zebrapaden er niet zo handig geplaatst zijn bijvoorbeeld.

Maar daar gaat het nu even niet over. Spijkenisse heeft namelijk nogal een probleempje.

Buiten het feit dat het dorp zo goed alsonbereikbaar is wil nu ook helemaal niemand er meer wonen. Ja, buiten de tokkies die er al zitten natuurlijk. Die weten niet beter. Maar je huis proberen te verkopen/verhuren in Spijkenisse heeft ongeveer even veel kans van slagen als het in leven houden van de euro.

Daarom kwam de politiek in Spijkenisse met een ge-ni-aal plan: proefwonen. Hoppa. Gratis een weekje in een leuk huis in een leuke buurt *kuch*  en lekker gefêteerd worden op al het moois dat Spijk te bieden heeft. De fluisterboot, Afrojack op het plaatselijke muziekfestival én daarbovenop nog een prachtig wijnarrangementje. Kan. Niet. Op. Crisis? Welke crisis? Spijkenisse kijkt daar gewoon doorheen. Investeren moet je nu juist doen. Ofzo. Dus nu stromen de mensen binnen in Spijkenisse.

Nou, reken maar van niet dus. De eerste drie proefbewoners zeggen na een weekje in dat doodgerookte botlekdorp (parafrase): ‘Tabee en de tyfus, wij gaan lekker in een echte stad wonen. Lelijk kudtdorp.’ Gelukkig zijn er dan altijd nog oogklepwethouders zoals verantwoordelijk wethouder Jan Willem Mijnans die de boel weer recht kunnen lullen zodat budget en gezicht gered kunnen worden: ‘Het project was een doorslaand succes. Ze komen hier niet wonen, maar dankzij die gratis vakantie met bijbehorende benefits die wij ze hebben aangeboden op kosten van de Spijkenisseriaanse belastingbetaler hebben ze het hier errug naar hun zin gehad. En daar gaat het om. De beeldvorming is belangrijk. Spijkenisse is leuk en loopt echt niet leeg. Zijn we niet bang voor. To-taal niet. Hartstikke lekker druk gezellig hier. Waar komt die echo vandaan? En dat tumbleweed?’ 

Dus, heeft u ook zin in een all-inclusive vakantie in een leeglopend tweesterrendorp midden in  het hart van de petrochemische industie?  Ook in september is er nog plek. Fijne vakantie!

 

Bron: http://moetenwenietwillen.nl/2012/08/niemand-wil-in-spijkenisse-wonen/

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl