Niet Eurobrug Spijkenisse nog verder verrot

brug10aDe brug op de Kikkerveen blijft een mooie graadmeter hoe het met onze stad is gesteld. Werden vorig jaar al wat verrotte planken vervangen, structureel wordt er echter niets gedaan.

De brug die een deel van de wijk elkaar verbind en een belangrijke overgang is voor vele ouders en kinderen rot ondertussen gewoon door.

En dus lag er ook vandaag weer een stuk brug er afgebroken bij. Duidelijk op de foto te zien dat de oorzaak houtrot is. Vorig jaar meldde de afdeling communicatie nog per twitter dat deze brug zou worden vervangen in 2012. Maar dat was ook gelijk het laatste wat er over gezegd werd in het openbaar.

 

Nee, Spijkenisse besteed zijn geld liever aan een duur theater en andere projecten die in een tijd van economische achteruitgang beter de ijskast in kunnen. Tegelijkertijd bezuinigt het gemeente bestuur op noodzakelijk onderhoud in deze stad. Vooruitgeschoven naar de toekomst en in de tussentijd alleen onderhoud op basis van calamiteiten. De rekening is voor later. Waarschijnlijk dan ook fors hoger dan nu geregeld onderhoud zou kosten.

Laten we hopen dat men zich aan haar woord houdt. Dat men inderdaad deze brug vervangt en gelijk ook wat doet aan de verbreding hiervan zodat fietsers en voetgangers voldoende ruimte naast elkaar krijgen in de dagelijkse gang naar de aanliggende scholen of iets verderop winkelcentrum waterland. Wij vrezen echter van niet.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl