Niet in stenen denken maar in mensen!

vdheuvelDe letter F in de partijnaam staat tegenwoordig voor Federatie en dat betekent dat samenwerking met alles en iedereen in de maatschappij het uitgangspunt en de ultieme missie van de LPF is.

‘Onder het motto “samen sterk” kunnen we met elkaar het verschil in de Spijkenisser samenleving maken.

Als iedereen zijn eigen steentje kan bijdragen kunnen we wensen en bruikbare ideeën van burgers beter realiseren en problemen in de woon- en leefomgeving gezamenlijk sneller oplossen’, aldus Van den Heuvel.

De LPF-kandidaten zijn volgens Marjan stuk voor stuk personen, die begaan zijn met hun buurt, hun wijk, hun straat, hun Spijkenisse, zonder daarbij echter de belangen van de gehele gemeente uit het oog te verliezen.

‘Politiek is een “spel”, dat eerlijk gespeeld moet worden. Er gaat veel geld om binnen de gemeente, geld van ons allemaal. Daar moet je goed mee omspringen. De burger heeft het recht om te weten wat er precies met dat gemeenschapsgeld gebeurt. Alle belastingbetalers hebben het recht om mee te beslissen en invloed uit te oefenen op een rechtvaardige besteding van alle financiële middelen. Budgetten moeten eerlijk en evenredig verdeeld worden over alle beleidsterreinen’, besluit Van den Heuvel haar antwoorden op de eerste vraag.

Marjan is een Brabantse van geboorte en heeft een groot deel van haar leven gewoond in Tilburg, Hilvarenbeek en Eindhoven. Via Dordrecht is zij met partner Jos van Tilburg in Spijkenisse terecht gekomen. Opgegroeid in een VVD nest met een vader die twintig jaar raadslid, tien jaar wethouder en 6 jaar Statenlid is geweest was zelf de politiek ingaan voor Marjan een vanzelfsprekende stap.

‘Kiezen voor de Lokale Politieke Federatie is een logisch besluit omdat je steeds vaker in Spijkenisse hoort dat mensen niet meer weten waar ze op moeten stemmen. Met de landelijke partijen hebben ze steeds meer moeite, want de Tweede Kamerleden laten Spijkenisse beleidsmatig links liggen, ONS vinden ze erg groot en daar horen ze geen tegengeluid, waardoor de LPF dé oplossing zou kunnen zijn’, zo hoopt Van den Heuvel op 3 maart 2010 de bevestiging van de gesprekken op straat te krijgen.

Op sportgebied gaat het goed in Spijkenisse, maar gezien de forse investeringen is dat logisch. Maar, teveel investeren in de sport en in grote bouwprojecten gaat ten koste van andere belangrijke zaken. Zo is er te weinig geld beschikbaar voor het sociaal cultureel werk in Spijkenisse. De LPF wil daarom meer subsidie voor wijkcentra, buurthuizen, bewonersorganisaties, buurtverenigingen en jongerencentra.

Het meest bijzondere dat de LPF in de afgelopen vier jaar heeft bereikt is dat dierenwelzijn op de politieke agenda is gezet. Nooit eerder in de geschiedenis is dat gebeurd in Spijkenisse.

In de komende periode wil de LPF bereiken dat een goed beheer en onderhoud van de publieke ruimte zorgt voor een betere leefbaarheid. Woningcorporaties zouden daar dan wel bij moeten aansluiten.

De LPF hoopt in ieder geval twee zetels te behalen.

© Irene Hoogenraad / VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl