Nieuw onderkomen Service bureau Ouderen

nieuwepand-sboHet Servicebureau Ouderen (SBO) is op 12 november naar een nieuw en ruimer onderkomen verhuisd. En dat was hard nodig.

De laagdrempelige dienstverlening van het SBO aan ouderen, gehandicapten en chronisch zieken is inmiddels uitgegroeid tot een flinke organisatie.

Wat in 1986 startte met enkele vrijwilligers voor het project Tafeltje Dekje , is in 2009 een organisatie met bijna 160 vrijwilligers, 9 beroepskrachten en meer dan 15 hoogwaardige diensten en producten voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken. Denk hierbij onder andere aan de ouderenadvisering, de maaltijdvoorzieningen, de klussendienst. Het SBO is een begrip geworden in Hellevoetsluis. De behoefte aan vierkante meters kantoorruimte groeide mee met de organisatieontwikkeling die zelf ook weer meegroeide met de toenemende vergrijzing in de stad.

Al in 2000 startte het bestuur van het SBO met de zoektocht naar betere huisvesting. In 2002 werd ook de gemeente betrokken bij deze zoektocht. Het gemeentebestuur onderschreef weliswaar de noodzaak van ruimere huisvesting en kwam in 2004 ook met een levensvatbaar plan. Uiteindelijk is er in 2009 een schikte ruimte gevonden voor de huisvesting. In die jaren van zoeken, praten en overleggen, groeide het SBO maar door en werd de noodzaak voor arbo-conforme huisvesting alleen maar groter.

Het was verantwoordelijk wethouder Wibo Bouma die uiteindelijk de knoop doorhakte. Dankzij zijn interventie bij de Maasdeltagroep kwam er ruimte voor huisvesting van het SBO aan de Dierenriem. Bovendien was het ook wethouder Bouma die het extra verhuisbudget realiseerde. Op 13 november verrichtte hij dan ook de officiële openingshandeling in het nieuwe SBO-pand, door als eerste een SBO-klant te bellen.

Het SBO is sinds 12 november gevestigd: Polaris 34, 3225 GT Hellevoetsluis. Vanuit het nieuwe kantoor zal het SBO alle diensten verlenen op werkdagen van 08.30 – 14.00 uur. Telefoon: 0181-322273. Voor meer informatie: www.sbohellevoetsluis.nl

In het voorjaar van 2010 komt er een groot openingsfeest in de vorm van een Open Dag voor alle belangstellenden waarbij het SBO het nieuwe onderkomen aan genodigden zal presenteren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl