Nieuw theaterseizoen in de Stoep

Theater de Stoep is toe aan een nieuw theaterseizoen! Het aanbod voor komend seizoen is als altijd weer zeer afwisselend met cabaret, toneel, komedie, show, musical, jeugdtheater, muziek en dans.

In totaal telt de programmering 128 voorstellingen, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om bij een aantal voorstellingen gratis inleidingen te bezoeken.

Nieuw dit seizoen is de Toneelkijkcursus, waarbij in drie avonden wordt stilgestaan bij de vele facetten van toneel. De programmering van het seizoen begint half september. De vrije kaartverkoop start 17 augustus om 14.30 uur. Tot die tijd is het alleen mogelijk kaarten in abonnement te bestellen (minimaal vier voorstellingen per bestelling). De gratis theaterbrochure is vanaf 14 mei af te halen in het theater aan de Groenoordweg 1 in Spijkenisse. Zie voor openingstijden: www.destoep.nu. Op verzoek stuurt het theater de brochure gratis toe (aan te vragen via 0181-652200 of www.destoep.nu).

Programma seizoen 2010/2011

In het cabaretprogramma verwelkomt Theater de Stoep o.a.: Hans Liberg, Guido Weijers, Jörgen Raymann, Claudia de Breij, Sanne Wallis de Vries, Huub Stapel, Sjaak Bral, Tijl Beckand, Javier Guzman,  e.v.a. Tijdens de negende editie van de Nacht van het Cabaret komen vijf cabaretiers aan het woord.

Ook zijn er weer schitterende toneelproducties te zien, zoals o.a. ‘De Meeuw’ van Anton Tsjechov met o.a. Cees Geel en Saskia Temmink (totaal 8 castleden), ‘Doek!’ met Loes Luca en Peter Blok, ‘Blind Vertrouwen’ met Rick Engelkes en Angela Schijf, Het Thriller Theater met ‘Sherlock Holmes en de hond van de Baskervilles’, ‘Karakter’ met o.a. Joost Prinsen.

Maar ook musicals: wat te denken van ‘Volendam, de musical’, vol Volendamse hits, humor en Volendams drama, of ‘Je Anne’ met een hoofdrol voor Thom Hoffman als Otto Frank. Ook zullen er diverse komedies te zien zijn als: ‘Schone Schijn’ (de toneelversie van ‘Keeping Up Appearances’ met Hyacinth Bucket, lees:  Bouquet) en ‘Zadelpijn en ander damesleed’ met o.a. Renée Soutendijk en Margo Dames.

Muziektheatervoorstellingen volop: ‘Herinnert u zich deze nog?!!’ met o.a. Lange Frans en Anthony Kamerling, ‘Tsi Tsi Tsigane’, de topper van het Oerol Festival 2007.

Er zijn theaterconcerten/shows van o.a. de Soul & Disco Brothers, ‘Bob Marley’s Reggae Night’, Frank Boeijen, Liesbeth List, Angela Groothuizen, ‘The Beatles Here, There en Everywhere’, The Blues Brothers, e.v.a. Een bijzondere show is het programma van Gili, een geniale mentalist, die zijn publiek confronteert met onverklaarbare zaken.

Een jeugdprogramma vol bekende verhalen als: ‘Sesamstraat’, ‘Dick Bos’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Beertje Paddington’, ‘Het Zandkasteel’, ‘Woezel en Pip’, enzovoort.

In het bijzonder verwelkomt het theater een aantal internationale gezelschappen: eind no-vember zijn de Soweto Spiritual Singers uit Zuid-Afrika in Spijkenisse met het gospelprogramma ‘Joy!’, Jetstep Company uit Zwitserland brengt een flitsend tapdance programma, Barrage uit Canada (een groep jonge, energieke violisten) laat het publiek genieten van een muzikaal programma, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten en Maria Juncal Y Compania uit Spanje brengt een vlammend flamencoprogramma op de planken.

In het dansprogramma zijn naast de eerdergenoemde voorstellingen van Jetstep Company en Maria Juncal Y Compania ook voorstellingen te zien van Conny Janssen Danst en Het Internationaal Danstheater.

Bovenstaande is uiteraard maar een greep uit het complete overzicht. Wilt u het volledige overzicht ontvangen, vraag dan de gratis theaterbrochure aan via 0181-652200 of kijk op www.destoep.nu (online reserveren!).

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl