Nieuwe expositie in Stadsgalerie Brielle

elmavanthofOp 9 april 2010 om 20.00 uur opent Ad van der Ree, voormalig voorzitter van Kunstkring Voorne, een nieuwe expositie van Kunstkring Voorne in de Stadsgalerie Markt 1, in Brielle.

De expositie is al vanaf 6 april te zien en duurt t/m 5 mei 2010.

Exposanten zijn: Elma van ’t Hof en Jan van Noort met schilderijen en Dirk van Veen met beeldhouwwerk.

De muzikale omlijsting zal worden verzorgd door Rien Mulder die Marianne de Bruijn zal begeleiden op de piano en daarnaast ook de achtergrondmuziek verzorgen.

De openingstijden van de Stadsgalerie zijn: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op elke zaterdag van de expositie is een exposant aanwezig.

Elma van ’t Hof

Elma van ’t Hof (1963) heeft zich naast haar baan in het basisonderwijs vol overgave in de schilderkunst gestort. Sinds vier jaar is ze dagelijks achter haar schildersezel te vinden.
In haar huidige werk spelen vrouwenfiguren en emoties een belangrijke rol.
Elk schilderij kent in het begin een realistische visualisering, die soms gaande het proces steeds expressiever wordt uitgewerkt.
Ze schildert met acryl en om de beleving te versterken, zorgt ze er voor dat de verfstreken nog goed te zien zijn.
Vorig jaar heeft ze een aantal lessen gevolgd bij Willem Hesseling, beeldend kunstenaar uit Gouda, maar voor de rest is haar werk toch wel autodidactisch te noemen.
Elma geeft thuis op haar zolderatelier les aan kinderen en sinds kort ook aan volwassenen.
Bij het bedrijf Woer-com licht en geluid (Seggelant Noord 8, Brielle) is haar werk in wisselende collecties het hele jaar te bewonderen.
Meer informatie is te lezen op www.elmavanthof.exto.nl

Jan van Noort

Schilderijen

Jan van Noort (1941) vertelt dat herinneringen en de dagelijkse dingen om hem heen de inspiratiebron voor zijn werk vormen. De schilderijen met overwegend geabstraheerde vormen ontstaan tijdens een zoektocht met kleurvlakken en lijnen. De onderwerpen zijn divers, van figuren tot  landschap en stilleven.

Met een -bij voorkeur- uitbundig kleurenpalet en een losse penseelvoering vertelt hij zijn verhaal in verf. Ieder schilderij is een avontuur, stelt hij.

Meer informatie: janvannoort@planet.nl www.janvannoort.nl Telefoon Jan 0186-620096.

Dirk van Veen

Dirks passie voor beeldhouwen in hout ontstond vier jaar geleden. Hij kan  lezen en schrijven met hout en wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken.

Dirk volgt sinds drie jaar een cursus beeldhouwen in steen in het Centrum der Kunsten in Spijkenisse. Hij houdt van ronde vormen en sinds kort is zijn werk abstracter geworden en het maakt hem niet uit welke houtsoort. Ditzelfde geldt ook voor zijn stenen beelden. Meer informatie: dvanveen1@chello.nl Telefoon Dirk 0181-620869

Openingstijden Stadsgalerie Brielle:Dinsdag t/m zondag 10.00-16.00 uur.

Voor meer informatie: info@kunstkringvoorne.nl en www.kunstkringvoorne.nl

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl