Nieuwe huisarts in Spijkenisse

nieuwe-huisarts-spijkenisseIn Spijkenisse heeft zich onlangs een nieuwe huisarts gevestigd. Huisarts Murat Saçikirli heeft zich aangesloten bij de huisartsenpraktijken Careyn Goudenregenplein (huisartsen Hiemstra en Tang) en Careyn Zomertuinen aan de Hürtstraat 5 (huisarts Popp).

Dr. Saçikirli is geen onbekende in Spijkenisse.

“Ik woon al vanaf mijn 6e jaar in Spijkenisse en voel me helemaal thuis. Als jongen bezocht ik de voetbalclub SCO ‘ 68 en was ik fanatiek lid van het schaakteam van basisschool Nachtegaal.” Na het VWO heeft Saçikirli geneeskunde gestudeerd aan de medische faculteit van de Erasmus Universiteit.

“Als huisarts sta je dicht bij de patiënt; dat is wat mij boeit in deze tak van geneeskunde. Je leert de patiënten kennen en je bouwt in de loop der tijd een vertrouwensrelatie op. Het gaat mij om de combinatie van zowel tijd nemen voor het verhaal van de patiënt als het doen van diagnostiek en behandeling. Ook de technische kant van het huisartsenvak boeit Saçikirli: “De afgelopen jaren heb ik mij o.a. toegelegd op kleine chirurgische ingrepen waardoor patiënten dicht bij huis geholpen kunnen worden en niet naar het ziekenhuis hoeven. Careyn geeft mij de mogelijkheid om dit in Spijkenisse verder te ontwikkelen”. Sacikirli ervaart de samenwerking met de collega-huisartsen als heel plezierig. “We ondersteunen elkaar en vormen samen een goed team dat staat voor onze patiënten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl