Nieuwe Westelijke Oeververbinding goed voor Voorne-Putten

tunneltjesoverlegAanleg van de Nieuwe Waterwegverbinding heeft positieve maatschappelijke effecten op de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid van de regio.

Bestuurders en ambtenaren van de gemeenten op Voorne-Putten hebben vandaag in het gemeentehuis van Spijkenisse gediscussieerd over kansen en risico’s van de nieuwe westelijke oeververbinding.

De discussie over de mogelijke aanleg van de Blankenburgtunnel en de Oranjetunnel richtte zich met name op ruimtelijke-economische en verkeerskundige zaken. Aanleg van een van de beide tunnels verhoogt het aantal verkeersbewegingen op N57. Die verhoogde verkeersactiviteit moet worden opgevangen, was een van de conclusies van de middag.

De aanleg van de Blankenburg-variant leidt tot een ontlasting van de Botlektunnel en de Beneluxtunnel en dat is goed voor het eiland Voorne-Putten. Tijdens de discussie is duidelijk geworden dat met name de aanleg van Blankenburgtunnel van positieve invloed is op de aanleg van de A4-Zuid. Minder verkeer in de Beneluxtunnel biedt extra kansen voor de realisering van de A4-Zuid. Het aantal extra verkeersbewegingen in de Beneluxtunnel als gevolg van de aanleg van de A4-Zuid kan daardoor veel beter worden opgevangen.

Voordat een definitief standpunt wordt ingenomen over het voorkeurstraject willen de gemeenten op Voorne-Putten nadere informatie hebben over de feitelijk te verwachten verkeersbewegingen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl