Nieuwenhoorn moet verhuizen

vvnieuwenhoornDe gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft in meerderheid besloten om de vraag van het actiecomité ‘Voetbal blijft’ niet in te willigen.

Het comité vroeg de gemeenteraad met hun burgerinitiatief in te stemmen, waarmee besloten zou worden dat de voetbalvereniging Nieuwenhoorn definitief op de huidige locatie zou blijven.

Het burgerinitiatief van enkele bewoners van Nieuwenhoorn was ruim voldoende ondersteund om op de raadsagenda te kunnen worden geplaatst. Er is door de Hellevoetse politiek uitvoerig over gesproken.

De beslissing van de gemeenteraad om uiteindelijk niet in te stemmen met het burgerinitiatief, betekent overigens niet automatisch dat het complex van vv Nieuwenhoorn definitief wel wordt verplaatst. Over de verplaatsing moet de gemeenteraad later nog een beslissing nemen.

Het college, dat aan heeft gegeven dat verplaatsing van het complex naar het Ravense Hout de voorkeur heeft, kan nu verder met het ontwikkelen van haar plannen om tot die verplaatsing te komen. Het college heeft voor verplaatsing gekozen, omdat dat sporttechnisch en financieel de beste oplossing is.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl