Nieuwjaarsduik 2010

nieuwjaarsduikHet is bijna zover, ook dit jaar kun je het nieuwe jaar beginnen met een verfrissende Nieuwjaarsduik.

In onze regio kan dat in Hellevoetsluis bij het strand Cape Helius-Vuurtoren aan de Nieuwe Zeedijk.

Om 12:00uur start het inschrijven en om 13:00uur is het startschot door burgemeester Corstiaan Kleijwegt.

De warming-up wordt verzorgd door Danny Reichardt van dansacedemie RI-JO. Na de duik ontvangen de deelnemers een warme kop soep. In Rockanje, bij strand de Eerste Slag, kan om 12:00 uur een duik naar het nieuwe jaar genomen worden.

De reddingsbrigade waarschuwt wel om uitsluitend in georganiseerd verband een Nieuwjaarsduik te nemen. Wildduiken, zonder veiligheidsvoorzieningen is levensgevaarlijk. Donderdag wordt besloten of de nieuwjaarsduiken echt door kunnen gaan of dat er afgelast wordt vanwege de kou.

Dit jaar heeft een recordaantal van 32.805 mensen zich al geregistreerd voor de Nieuwjaarsduik, vorig jaar waren dat er 21.000. Op Ameland gaan trotseren ze als eerst de kou, om 11 uur en de uitslapers kunnen om 16:00 uur terecht in Lexmond.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl