NK vliegeren tijdens Vliegerfestival Spijkenisse

vliegerfestivalVliegerdemonstraties, ‘vechtvliegeren’ met Sanjo Rokkaku, vliegers maken, stands waar vliegers te koop zijn, zelf vliegeren én het NK vliegeren, met niemand minder dan de nationale topper Stephen Versteeg.

Dit en nog veel meer staat op het programma tijdens het jaarlijkse Vliegerfestival Spijkenisse op zondag 30 mei aan de Maasboulevard in Spijkenisse.

Een van de trekkers van het Vliegerfestival is het Nederlands Kampioenschap. De grote favoriet is Stephen Versteegh. Hij werd in 2009 in Engeland Europees kampioen ‘sports kites dualline individual’. Versteegh verzorgt ook allerlei demonstraties. De commentator bij het NK vliegeren is Arjan van der Ster, die ook evenementen als het Scheveningen Vliegerfestival en de Europacup 008 van commentaar voorzag. Het NK bestaat uit twee delen van anderhalf uur. Het eerste deel begint om 11.00 uur, het tweede deel om 15.00 uur. De huldiging vindt aan het einde van de dag plaats.

Het festival is een leuk uitje voor het gezin. Er zijn dan ook tal van activiteiten voor kinderen. Behalve zelf vliegers maken (in speciale tenten) en zelf vliegeren kunnen ze gaan kijken naar een optreden van Ageeth de Haan. Deze zangeres en theatermaker treedt met succes op in theaters en op festivals in het hele land en is leuk voor iedereen vanaf jaar. Haar voorstelling begint om 13.00 uur. Verder kunnen de kinderen geschminkt worden, zijn er suikerspinnen en ijsjes te koop en kunnen ze met Bert en Ernie op de foto. Voor de oudere jeugd is er een bossaballveld. Bossaball is een spectaculaire variatie op volleybal, maar wordt gespeeld op opblaasbare megakussens en trampolines. Verder zijn er kinderactiviteiten uit andere culturen. Die andere culturen nemen een prominente plaats in het programma in, onder meer via een Indiase high tea met lekkere hapjes en optredens.

Levenslied en jazzy muziek

Om 14.00 uur brengt Ranzig levensliederen met een knipoog. Vanaf 16.00 uur treedt de band Jazzy Gamblers op. Vrolijke muziek omlijst het evenement gedurende de hele dag.

Voor het volledige programma, kijk op www.vliegerfestivalspijkenisse.nl

{youtube}0Vm8ZX-rGPY{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl