NL DOET, Hellevoetsluis en Spijkenisse doen mee.

nldoetOp vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 vindt NL DOET plaats (voorheen Make a Difference Day).

Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, waarbij vrijwilligerswerk in de schijnwerpers wordt gezet.

Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij naast tienduizend Nederlanders, ook bedrijven en gemeenten zich vrijwillig inzetten voor de samenleving.

Leuke klussen in Hellevoetsluis.

Ook in Hellevoetsluis worden activiteiten georganiseerd. Het Centrum voor Vrijwilligerswerk roept inwoners van Hellevoetsluis op om op deze dagen ook de handen uit de mouwen te steken. Te denken valt aan het plaatsen van nieuwe materiaal stellingen bij de Scouting, buurtcentrum de Klinker een goede schoonmaakbeurt geven, toezicht houden op het verkeer bij de jaarmarkt van de Grootenhoek, kennis maken met het boeiende werk van de molenaar, onderhoud plegen aan de steigers van een watersportvereniging, raam met anti warmte folie beplakken bij de voedselbank, sprookjesbos achter de Buffel opknappen, opzomeren perkjes en borders bij de diverse tennisbanen, bloembakken versieren met mozaïek, opknappen speeltuin en probleem zone er direct aangrenzend.

{VERTICALBANNER}

Het Centrum voor Vrijwilligerswerk is op zoek naar leuke klussen en groepen vrijwilligers om de klussen uit te voeren op vrijdag 19 en/of zaterdag 20 maart. De balie op de 2e etage van de Bibliotheek is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14.00-16.00 uur, zaterdag tussen 10.00-12.00 uur en op afspraak ’s avonds. Telefoon bibliotheek, tijdens balietijden: 390607 of Email cvh@stichting-push.nl. Website www.vrijwilligerscentrale.nl/hellevoetsluis

Ook klussen in Spijkenisse voor handen:

De Vrijwilligerscentrale Spijkenisse is in deze regio aanspreekpunt voor NL Doet en brengt vraag en aanbod bij elkaar. Er zijn diverse activiteiten waar nog vrijwilligers voor worden gezocht. Het meest actuele aanbod aan klussen is te vinden op NLDoet.nl.

• Voor het wijkcentrum in Maaswijk worden 10 vrijwilligers gezocht die muren willen verven en het plein willen opknappen (vrijdag 19 maart)

• Stichting Welzijn Ouderen zoekt voor een publiciteitscampagne 10 vrijwilligers die huis-aan-huis folders willen ondbrengen (19 maart)

• Kinderboerderij De Trotse Pauw organiseert een knuffeluurtje voor peuters, waarin ze spelenderwijs leren hoe ze moeten omgaan met dieren. Hiervoor worden 4 vrijwilligers gezocht (vrijdag 19 maart)

• De Zuidwester gaat net als vorig jaar pannekoeken bakken voor bewoners, zij kunnen hulp gebruiken van 10 vrijwilligers (vrijdag 19 maart).

• St. Mee zoekt 20 vrijwilligers voor een ontmoeting tussen mensen mét en zonder beperking.

• De Burenhulpcentrale laat in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen busjes rijden tussen de wijk Schenkel en het centrum. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht.

• Woningcorporatie Leeuw van Putten gaat met 8 vrijwilligers voor bewoners van Dak- en Thuislozenopvang de Boeg een afdakje bouwen, fietsbeugels plaatsen en koken

De muren van Wijkcentrum de Kreek krijgen een lichtere kleur. Op zaterdag 20 maart gaat een groep vrijwilligers hiermee aan de slag. Er zijn al voldoende aanmeldingen.

Meer informatie over NL DOET vindt u op www.nldoet.nl.

U kunt voor meer informatie ook terecht bij de Vrijwilligerscentrale Spijkenisse Werk- en Zorgplein, Uitstraat 8-18 Telefoon: 0181-696850 Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-16.30 uur

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl