NL doet zet de moestuin op zijn kop

Werken NL-doetOp zaterdag 16 maart kijken buurtbewoners van de Donken verschrikt op als drie grote brandweerauto’s de parkeerplaats aan de Dragondonk oprijden. Maar er is geen sprake van brand. De brandweerlieden komen hun handen uit de mouwen steken in de buurtmoestuin. In het kader van NL doet heeft Maria van der Wiel, grondlegster van de moestuin, een hele lijst klussen opgesteld.

NL doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds.
Niet alleen de brandweer komt helpen, ook de plaatselijke politiek is ruim vertegenwoordigd. 

Buurtbewoners, politici en brandweerlieden werken schouder aan schouder. De opkomst van vrijwilligers is onverwacht groot, waardoor in korte tijd de klussen bijna allemaal zijn geklaard. Om iedereen bezig te houden, wordt in allerijl nog compost aangeleverd. Als die over de tuin is uitgeschept, is het tijd voor warme pompoensoep. Natuurlijk van pompoen uit eigen moestuin. En de buurtkinderen krijgen een prachtige oorkonde uitgereikt, als bewijs van hun inzet. Een aangename afsluiting van een zeer productieve middag.

Namens het hele moestuinteam: grote dank aan alle vrijwilligers voor de positieve sfeer die zij aanbrachten en voor het werk dat is verzet. De buurtmoestuin, die wordt beheerd door stichting Samen 1, ziet er weer tiptop uit. Ook de omgeving van de tuin is schoon en opgeruimd, wat bijdraagt aan de leefbaarheid in de wijk. Een goed voorbeeld doet goed volgen.
Ben je nieuwsgierig geworden naar de moestuin, kom dan gerust eens een kijkje nemen. Op woensdag 10 april gaat het tuinseizoen officieel van start met het evenement Lentekriebels

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl