Nog 1 week te gaan…..

Het gaat goed met de inschrijvingen voor de zevende marathon van Spijkenisse die op zondag 16 december 2012 wordt gelopen. Voor alle afstanden samen hebben zich tot nu toe 708 lopers ingeschreven, waarvan 225 op de hoofdafstand, de marathon. De organisatie van atletiekvereniging SPARK is erg blij met deze stand van zaken.

Bij de mannen is favoriet de houder van het parcoursrecord Ralf Preibisch, 2.32.27. Concurrentie heeft hij in ieder geval van de Belg Bart de Grove. SPARK atlete Elsemieke de Vos gaat haar titel van vorig jaar verdedigen. Ze heeft een tijd staan van 3.12.00, tevens parcoursrecord bij de vrouwen. En misschien zijn er wel verrassingen in de vorm van (snelle) outsiders….

Het wordt weer een internationaal gezelschap. Op de marathon doen o.a. 35 Belgen, 5 Italianen, 3 Amerikanen (VS), 5 Britten, 2 Finnen mee. De halve marathon kent eveneens een aantal buitenlandse deelnemers. En de Nederlanders komen uit alle provincies. Zij kunnen in deze marathon bijvoorbeeld proberen om een goede startpositie te verdienen voor de marathon van Rotterdam.

De voorinschrijving staat open tot en met 12 december. Men kan zich inschrijven voor de hele marathon, maar ook voor de halve marathon, de tien of de vijf kilometer. Voor alle afstanden ligt de start en finish op de atletiekbaan van SPARK.
Meer informatie is te vinden op www.spijkenissemarathon.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl