4de Marathon van Spijkenisse; Nog twee weken te gaan…

marathon-runnersHet gaat goed met de inschrijvingen voor de vierde marathon van Spijkenisse die op 13 december 2009 wordt gelopen.

Voor alle afstanden samen hadden zich eind november 357 lopers ingeschreven, waarvan 102 op de hoofdafstand, de marathon.

De organisatie van atletiekvereniging Spark is erg blij met deze stand van zaken.

Bij de mannen is de favoriet de winnaar van vorig jaar, Ralf Preibisch. Grote vraag is of hij de marathon voor de derde achtereenvolgende keer winnen. Concurrentie heeft hij van twee Belgen, namelijk Frankie Leus en Bart de Grove. Als Ralf wil winnen, zal hij mogelijk onder zijn parcoursrecord van vorig jaar, 2:32:27 uur, moeten duiken.

Bij de vrouwen is het zo mogelijk nog spannender. Helaas zal de winnares van vorig jaar, Leonie Verstegen, haar titel niet kunnen verdedigen. Zij heeft door een blessure haar trainingen niet voldoende kunnen volmaken, maar doet wel mee op de halve marathon.

De strijd zal nu gaan tussen de Belgische Marleen Van Parijs, Mieke Hekkers, Spark atlete Karin van Es en als outsider Judy Leslie. Alleen Marleen van Parijs heeft al eens onder het parcoursrecord van Leonie Verstegen gelopen met een tijd van 3:20:00 uur.

Natuurlijk kan deze beschouwing nog veranderen als in de komende twee weken zich nog snelle mensen aan het loket melden.

Het wordt in ieder geval een internationaal gezelschap. Op de marathon doen zeventien Belgen, een Italiaan, een Amerikaan (VS), twee Britten en een Luxemburger mee. Op de halve marathon staan een Canadees, twee Ieren, drie Marokkanen en een Brit op de deelnemerslijst. En de Nederlanders komen uit bijna alle provincies. Zij kunnen in deze marathon bijvoorbeeld proberen om een goede startpositie te verdienen voor de marathon van Rotterdam.

De voorinschrijving staat open tot en met 10 december. Men kan zich inschrijven voor de hele marathon, maar ook voor de halve marathon, de tien of de vijf kilometer. Voor alle afstanden ligt de start en finish op de atletiekbaan van Spark.

Meer informatie is te vinden op www.spijkenissemarathon.nl

 

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl