Onderscheidend zijn!

nieuwbouw-rokade1Elke organisatie wil graag onderscheidend zijn, daarin zijn we in ieder geval niet onderscheidend. Het moeilijke is waarin kunnen we ons onderscheiden?

Spijkenisse heeft er voor gekozen zicht te onderscheiden met 2 prachtige, dure gebouwen en de hoogbouw zone aan de Oude Maas. In mijn ogen prachtige en ambitieuze projecten waar zeker de komende jaren mee gescoord zal worden. Daarna zullen we echter al snel voorbij gestreefd worden door onze grote buurman Rotterdam, die veel meer hoogbouw en bijzondere gebouwen heeft dan Spijkenisse ooit zal hebben.

Daarnaast heeft Rotterdam een groter aansluitend recreatie pakket. Bezoekers zullen niet alleen naar Spijkenisse komen om naar een bibliotheek of theater te kijken als dagje uit. Kortom dit is in mijn ogen zeker niet hetgeen waarmee we ons van andere steden in de regio en/of Nederland gaan onderscheiden.

Hoe kunnen we ons dan wel onderscheiden?
Eigenlijk zijn alle ingrediënten al aanwezig en zijn er slechts kleine (in vergelijking tot bovenstaande projecten) investeringen nodig.

Spijkenisse heeft in vergelijking tot andere omliggende gemeenten een aantal grote en interessante parken. Deze parken zijn eenvoudig via “groene zones” met elkaar te verbinden en effectief van heel Spijkenisse een groot groen recreatie gebied te maken. Hiermee word een recreatie gebied gecreëerd dat ongekend is in onze industriële omgeving. Langs de route zijn nog enkele faciliteiten nodig om de bezoekers bijvoorbeeld de mogelijkheid te bieden een drankje te doen, tevens zijn er nog groene zones nodig die het centrum in leiden zodat ook de middenstand en de horeca betrokken word. Het meest onderscheidende kan zijn deze gebieden uit te roepen tot beschermde natuurgebieden en hiermee bouw in deze gebieden permanent voorkomen. Eventuele benodigde bebouwing voor veiligheid of in het verlengde van de recreatie zou moeten voldoen aan strikte eisen zoals bv CO2 neutraal, passen in de groene omgeving qua ontwerp enz.

Met bovenstaand plan onderscheiden we ons niet voor de korte termijn maar voor altijd. Geen enkele andere gemeente in de omgeving heeft de potentie een dusdanig plan uit te voeren en Spijkenisse hierin te overtreffen in onze omgeving.

Dennis C. Kabbedijk
Lokale Politieke Federatie

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl