Onderwijs en opvang onder één dak

basisschoolHellevoetsluis krijgt aan de Schoolslag/Sportlaan een brede opvang- en onderwijsvoorziening.

Recent heeft de gemeente een subsidie van het Rijk van 260.000 euro gekregen om de voorziening te realiseren.

De gemeente Hellevoetsluis gaat in samenwerking met Hendrik Boogaardschool, Montessorischool, Stichting Peuterspeelzalen Hellevoetsluis, Stichting Push en Kinderopvang De Kinderkoepel een plan van aanpak opzetten om de bestaande gebouwen geschikt te maken voor breder gebruik.

Naast de subsidie zijn er door de deelnemende partijen ook financiële middelen ter beschikking gesteld.

De gemeente is zeer verheugd met de succesvolle afloop van de subsidieaanvraag bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de mogelijkheid om een opvang- en onderwijscluster op de huidige locatie te kunnen realiseren. Momenteel zitten de Hendrik Boogaardschool, de Montessorischool en de peuterspeelzaal al op die locatie en komen daar in de nabije toekomst een buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf bij.

Doel van de brede opvang- en onderwijscluster is om een betere samenwerking tussen de partners te hebben en een betere spreiding van dergelijke voorzieningen in een stad te krijgen. Voor de bewoners die gebruik maken van de verschillende voorzieningen is het een voordeel om ‘alles’ onder één dak te hebben.

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl