Onderzoek Mallebos stopt, morgen verder (UPDATE 17:00)

mallebos01-300Het zoeken naar het stoffelijk overschot van Farida Zargar is donderdag rond 16:00 stop gezet i.v.m. het vroege donker worden.

Het terrein zal vannacht bewaakt worden en morgenochtend gaat men verder met graven.

Rond 2 uur was de verdachte al op de plaats geweest om mogelijk aanwijzingen te geven. Rond half 4 kwam Staatsbosbeheer nog een extra toegang openen. Dit was nodig omdat het terrein wordt afgezet met hekwerk. Alle mogelijke toegangen zijn afgezet, agenten hebben een tas gekregen met eten en drinken. Een tweetal agenten komen terug van de plek gewandeld met tranen in de ogen.

verdachteOp de plaats waar vrijdag verder wordt gezocht, lijkt “iets “te zijn begraven. Omdat het nu snel donker wordt, heeft het team besloten te stoppen met het onderzoek ter plaatse. Het team wil uiterst zorgvuldig de locatie onderzoeken en voorzichtig afgraven, om zo eventuele sporen niet verloren te laten gaan. Op dit moment is niet duidelijk wat er op deze plaats begraven ligt.

Het team besloot donderdag nader onderzoek te doen in het Mallebos. In het bos is het afgelopen jaar meerdere keren gezocht naar de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar (zie video onderaan deze pagina). Vandaag werd opnieuw gezocht, nu op basis van meer specifieke informatie.

Het onderzoek naar de vermissing van Farida Zargar kwam in een stroomversnelling nadat in een woning in de Venusstraat in Spijkenisse Farida’s tas was gevonden. De politie deed daar een onderzoek na een bedreiging met een vuurwapen.

Naar aanleiding van dat onderzoek werden twee mannen aangehouden. Een 34-jarige man werd eind oktober opnieuw aangehouden, nu op verdenking van ontvoering dan wel diefstal de dood ten gevolg hebbend. De man is donderdag ook onder begeleiding in het Mallebos geweest.

mallebos02mallebos03mallebos04mallebos05

{youtube}PtMLXTU21ao{/youtube}
Deze beelden zijn eerder dit jaar gemaakt op vrijwel exact dezelfde locatieĀ 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl