Vandaag doorbraak in zaak Farida? (update)

farida-doorbraakDe politie is woensdag opnieuw een zoektocht begonnen naar de vorig jaar verdwenen Farida Zargar uit Spijkenisse.

Bij een woning aan de Venusstraat doet de politie onderzoek in een schuur na een melding dat er ‘mogelijk iets onder/bij de schuur zou liggen’. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Bij de achterkant van de woning is alles volledig afgezet met hekken. Het OM wil vooralsnog niet zeggen waar precies naar gezocht wordt. Eerder bodemonderzoek, verhoren en de eerder gevonden spullen zijn aanleiding om nu verder te zoeken. Alles wat afgegraven is, wordt onderzocht in een tent die opgesteld staat. De grond wordt gezeefd. Eventueel bewijs wordt in papieren zakken bewaard. Inmiddels is er een badkuip onder de schuur vandaan gehaald. 

In verband met de verdwijning van de 22-jarige vrouw zit een 34-jarige man uit Spijkenisse vast. Hij wordt verdacht van ontvoering dan wel diefstal met de dood tot gevolg. Zijn voorarrest is dinsdag met 30 dagen verlengd. In de woning in de Venusstraat, waar de verdachte verbleef, zijn onlangs o.a. een tas en het paspoort van farida gevonden.

De man kwam in beeld als verdachte in deze zaak nadat hij was opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging. Naar aanleiding daarvan werd de woning in de Venusstraat doorzocht.

Farida Zagar wordt sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Zij vertrok die dag aan het einde van de middag van haar werk en is sindsdien spoorloos. Justitie gaat ervan uit dat de vrouw niet meer in leven is.

farida-doorbraak1

{youtube}pQC1PnmG4Sg{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl