Onderzoeksraad start onderzoek Ruwaard van Puttenziekenhuis

rvp-2012Naar aanleiding van meldingen van misstanden in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid besloten een onderzoek in te stellen naar het ziekenhuis. 

De Raad wil weten op welke wijze het ziekenhuis (medische) informatie over incidenten en vermijdbare doden registreert en rapporteert en hoe daar opvolging aan wordt gegeven om veiligheidsrisico’s te beheersen.

Daarbij richt de Raad zich ook op de certificering van het ziekenhuis in relatie tot de misstanden die kennelijk hebben kunnen optreden. De Raad wil weten hoe de incidenten zich hebben kunnen voordoen terwijl het ziekenhuis al geruime tijd is gecertificeerd. 

In de komende weken zal de Onderzoeksraad de precieze focus van het onderzoek bepalen en het onderzoeksteam samenstellen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid streeft ernaar met zijn onderzoeken de achterliggende oorzaken van incidenten en voorvallen te achterhalen om zo herhaling in de toekomst te voorkomen, zowel binnen als buiten de organisatie die het incident of voorval meemaakt. De Raad richt zich bij onderzoek naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis niet op de individuele pati├źntendossiers. Deze vormen onderwerp van onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl