ONS beschuldigd van ronselpraktijken

ons-handtekeningenD66 beschuldigt de lokale partij Onafhankelijk Nieuw Spijkenisse, ONS, van het ronselen van stemmen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

In een huis-aan-huis verspreid partijblaadje stelt ONS voor om bij mensen die niet zelf naar de stembus gaan een stemmachtiging en een kopie van het identiteitsbewijs thuis op te halen om die stem alsnog uit te brengen.

Dick Teegelaar van D66 in Spijkenisse vindt dit niet kunnen. Volgens hem is het onduidelijk wat er met de stem gebeurt. ‘In het verleden is over dit soort ronselpraktijken al gedonder geweest’ aldus Teegelaar.

De gemeente Spijkenisse laat weten de oproep van ONS niet als het ronselen van stemmen te beschouwen omdat de handelwijze helder en niet agressief is. Het staat D66 vrij om de zaak voor te leggen aan de burgemeester.

Ook andere partijen hebben al geklaagd over deze gang van zaken maar vonden geen gehoor op het stadhuis. ONS maakt, net als het met het vaststellen van de kieslijst, gebruik van openingen die de wetgeving op dit gebied geeft.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl