ONS: Weekmarkt terug naar Kerkplein

ons-schaakAls het aan ONS Spijkenisse ligt verhuist de markt direct na het gereed komen van de nieuwe bibliotheek terug naar haar oude stek op het Kerkplein.

Daar zitten volgens ONS een aantal pluspunten aan vast.

Bij het nieuwe kerkplein is er in de toekomst meer parkeergelegenheid dankzij de nieuwe ondergrondse parkeergarage. Bijkomend voordeel is, volgens de ONS dat de doorstroom tussen het winkelhart en de markt richting de Voorstraat zal verbeteren. Juist de Voorstraat kampt nu met leegstand en wordt inmiddels voorbereid op een opknapbeurt.

Meer beweging tussen het centrum en de markt zal meer publiek doen winkelen in dit gebied waar juist veel ruimte is voor de kleinere ondernemers.

Hier heeft Spijkenisse een grote behoefte aan om een gevarieerd winkelaanbod te bieden. En zeer belangrijk vindt de ONS de uitstraling van de Markt op het kerkplein. Sfeer waarin het publiek weer geniet van naar de markt gaan.

ONS wil ook graag een levend schaakspel op het plein om de verblijffunctie te vergroten. Dit idee is mede tot stand gekomen uit één van de inzendingen van de ONS-zomerkaarten actie. In de nieuwe bibliotheek wordt ook het denksport centrum gehuisvest.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl